Volkswagen Tiguan Allspace предлага 7 места в салона и огромен

...
 
Volkswagen Tiguan Allspace предлага 7 места в салона и огромен
Коментари Харесай

Тук се крие най-голямото пространство

  Volkswagen Tiguan Allspace предлага 7 места в салона и голям багажник
Второто потомство на Volkswagen Tiguan дебютира у нас през 2016 година и за малко време стана един от най-популярните кросоувъри на родния пазар. Повечето от клиентите поръчват този повсеместен гений с богато съоръжение в скъпите версии Comfortline и Highline, както и със задвижване на всички колела. През есента на предходната година на автосалона в София дебютира и нов вид на кросоувъра на Volkswagen, който получи разширеното Tiguan Allspace и е предопределен за повече пасажери, повече багаж и повече еластичност на вътрешния размер. Новият модел крие най-голямото пространство в сегмента си, като се отличава от общоприетия Tiguan с

увеличеното със 109 мм междуосие и по-голямата с 215 мм дължина,

които са съдействали за по-големия багажник и опцията за 7 седалки в салона. Новият SUV на Volkswagen запълва свободната ниша сред общоприетия Tiguan и Touareg. Със своя голям размер на багажника, Tiguan Allspace е забавна опция за всички фамилии, които поради потребността от повече вътрешен размер, досега са се насочвали главно към огромните ванове.

 
 Задните порти са удължени, а линията на страничните прозорци се изкачва нагоре към тавана. Задните порти са удължени, а линията на страничните прозорци се изкачва нагоре към тавана.
 

Външният тип на новия Volkswagen Tiguan Allspace се отличава с хармонични пропорции. Новият Tiguan Allspace има уверена външност, стъпваща на колела с диаметър не по-малък от 17 инча. За да се напаснат пропорциите на Tiguan Allspace по отношение на увеличението на общата дължина на каросерията, предната част на капака на мотора в региона, ситуирана над радиаторната решетка е по-висока, задните порти са удължени, а линията на страничните прозорци се изкачва обратно под надолнище.

Подобно на общоприетия Tiguan, новият Tiguan Allspace също се предлага с два дизайна на предната част – On-road и Off-road. Вторият може да бъде смесен с пакет Off-road, който включва достигаща до бронята подкартерна отбрана. При тази Off-road версия, ъгълът на офанзива начело се усъвършенства с цели 7 градуса. Всички разновидности на Tiguan Allspace са серийно оборудвани с рейки на покрива.

 
 Новата мултимедийна система Discover Pro е с опция за ръководство с жестове, което е оригиналност в сегмента. Новата мултимедийна система Discover Pro е с опция за ръководство с жестове, което е оригиналност в сегмента.
 

В салона на новия Volkswagen Tiguan Allspace материите и тапицериите са приятни на тип и на досег, има украшения от алуминий и черни лакирани елементи. Кръглите вентилационни отвори са отстъпили място на строгите прави линии. Осветлението се прави благодарение на светодиоди. Воланът е с три спици и плоска долна част. Във високо оборудваните версии пред лидера се намира 12,3-инчов екран с течни кристали, чиято настройка може да бъде изменена, като на него може да се покаже даже картата на навигационната система. Като алтернатива се предлага технология за планиране на най-важните данни на предното стъкло.

Централната подпора е леко обърната към лидера, а в средата е подложен 9,2-инчов сензорен екран на мултимедийна система. Може да се поръча и функционалност за различаване на жестове с пръсти. Електрониката интегрира мултимедийната система с всички модерни смарт телефони с Apple CarPlay или Android Auto. Бутоните на конзолата са огромни и са подредени рационално.

 
 Предните седалки са комфортни, високата позиция на седене обезпечава добър преглед във всички направления. Предните седалки са комфортни, високата позиция на седене обезпечава добър преглед във всички направления.
 

Предните седалки обичайно са много комфортни. Високата позиция на седене обезпечава добра видимост във всички направления. В централния подлакътник има контакт за 12-волта. Новият Volkswagen Tiguan Allspace разполага с голям шир и предлага повече вътрешно пространство от доста други SUV-модели в своя клас. Благодарение на удълженото междуосие, пасажерите на втория ред седалки получават спомагателни 54 мм място за краката. Всички огромни фамилии, на които

постоянно се постанова да возят дружно деца и родители,

сигурно ще оценят преимуществата на предлагания като алтернатива трети ред седалки. С негова помощ Allspace се трансформира в автомобил със 7 места (5+2). Дори и в тази настройка, в багажника остава място от 230 литра. Когато не се употребява, третият ред седалки може да се сгъва и да остане прикрит в дъното на багажника. В подобен случай товарният размер се усилва до 700 литра до височината на задните облегалки. Максималният размер на 7-местната версия доближава до 1775 л. При 5-местната версия, размерът на багажника е цели 760 литра и доближава стойност, типична за вановете. В двуместна настройка и при натоварване до покрива, новият Tiguan Allspace разполага с респектиращ товарен размер от 1920 л.

 
 С третия ред седалки Allspace е автомобил със 7 места, като в багажника остава място от 230 литра. С третия ред седалки Allspace е автомобил със 7 места, като в багажника остава място от 230 литра.
 

Новият Volkswagen Tiguan Allspace се предлага с необятен набор от шест мотора, с мощ от 150 до 240 к.с. Новият Tiguan Allspace предлага избор сред предно или двойно задвижване. Клиентите могат да избират сред три бензинови турбомотора с мощ 150, 180 и 220 к.с., или три турбодизелови мотора, разполагащи със 150, 190 и 240 к.с. Най-мощната версия тегли чудесно огромния SUV и го форсира от 0 до 100 км/ч за феноменалните 6,7 секунди. Високият въртящ миг от 500 Нм е разполагаем в необятния период от 1750 до 2500 об/мин, което разрешава пъргаво ускоряване при изпреварване. Въпреки мощният си мотор, Tiguan Allspace е относително пестелив и

харчи 7,7 л/100 км в града и 5,8 л/100 км отвън него.

Моторът е комбиниран със 7-степенна автоматизирана с два съединителя DSG. Всички мотори TDI са снабдени с катализатор и са оборудвани с 12-литров контейнер за AdBlue, за реализиране на минимални излъчвания от азотни окиси. Моделът с предно предаване и бензинов турбомотор 1.4 TSI със 150 к.с. и система за изключване на част от цилиндрите ACT се задоволява приблизително с 6,0 литра гориво на 100 км. Tiguan Allspace с турбодизелов елемент 2.0 TDI 4MOTION с мощ 150 к.с., оборудван с двойно задвижване 4х4 изразходва приблизително единствено 6,9 л/100 км. Скоростната кутия с два съединителя DSG и 4MOTION са серийни при разновидностите с мощ над 180 к.с.

 
 Най-мощният мотор с 240 к.с. тегли чудесно Allspace и го форсира от 0 до 100 км/ч за 6,7 секунди. Най-мощният мотор с 240 к.с. тегли чудесно Allspace и го форсира от 0 до 100 км/ч за 6,7 секунди.
 

Новият Tiguan Allspace се характеризира и с разширеното серийно съоръжение, като по този метод се акцентира неговото позициониране в нишата сред общоприетия Tiguan и извънредния Touareg. Още базовото равнище на съоръжение Trendline предлага спомагателни детайли като рейки на покрива, мултимедийна система, вариращ под на багажното поделение, мултифункционален волан и други Още по-голям е скокът при равнището на съоръжение Comfortline с електрически задвижван заден похлупак и Highline, което прибавя напълно LED-светлини и система за безключов достъп, както и нова информационно-развлекателна система. Новият Volkswagen Tiguan Allspace към този момент се продава у нас, а цените стартират от 54 185 лв.. Топверсията 2.0 TDI (240) 4MOTION DSG в най-високото равнище Highline започва от цена 89 065 лв..

 
 На пътя Allspace е постоянен, вози удобно, а страничните наклонявания в завоите са минимални. На пътя Allspace е постоянен, вози удобно, а страничните наклонявания в завоите са минимални.
 

Volkswagen Tiguan Allspace 2.0 TDI 4MOTION DSG

2,0-литров 4-цилиндров битурбодизелов мотор

7-степенна автоматизирана трансмисия DSG

240 к.с. оптималната мощ при 4000 об/мин

500 Нм въртящ миг при 1750-2500 об/мин

6,7 секунди ускоряване от 0 до 100 км/ч

228 км/ч оптималната скорост

6,5 л/100 км междинен разход на дизел

170 г/км излъчвания на СО2

89 065 лв. цена на модела Highline
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР